jueves, 25 de mayo de 2017

Mercat de la Terra Slow Food en Sitges (Barcelona) - Dissabte 3 de juny de 2017




Què és un Mercat de la Terra?

Un Mercat de la Terra Slow Food és aquell constituït per productors a partir de la filosofia Slow Food i el gestiona gent localAquests mercats són importants llocs de trobada socialon els roductores ofereixen aliments sans i de qualitatdirectament als consumidorsa preus justos i amb la garantia d’haver produït de forma local, artesanal, tradicional i sostenibleA més es concedeix una importància particular a la salvaguarda de la cultura gastronòmica ia la biodiversitat local.

La propera cita serà aquest dissabte 3 de juny de 2017
de 10 a 14,00 hores, 
a la plaça de l’Ajuntament de Sitges

Podem resumir el Mercat de la Terra Slow Food com:
  • Una xarxa mundial dels mercats d’agricultorsrespectant la filosofia Slow Food.
  • Mercats comunitaris que enforteixen les xarxes d’alimentació local.
  • Qualitat dels aliments que pot confiar, va comprar directament dels productors.
  • Preus justos per als consumidors i productors que fomenten les economies locals.
  • L’accés a un aliment bo, net i just des de l’àrea local per reduir les milles d’aliments i escurçar la cadena alimentària.
  • Els consumidors es tornen coproductorsaprenent dels productors i les activitats educatives.
Els Mercats de la Terra tenen com a objectiu crear una xarxa de venda de proximitat d’aliments de qualitat oferts i produïts per pagesos, ramaders, pescadors i transformadors, seguint un protocol de producció que respon als conceptes de BO, NET I JUST, amb productes que siguin locals, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals en el respecte del medi ambient i del treball, i que finalment tinguin un preu correcte per qui els compra i per qui els produeix.
Aquesta proposta tracta d’escurçar distancies entre la terra i la taula i per això en aquests mercats la pagesia presenta i ven directament els seus productes. Amb el coneixement més profund del que comprem ens transformem en coproductors en quant entenem millor què significa viure de la pagesia o de la transformació de productes agropecuaris per una banda i per l’altra motivem la gent productora a fer-lo millor en la recerca de tècniques que preservin el gust, la diversitat alimentària i l’ambient. El contacte directe entre consumidor i productor és la manera més eficaç per arribar a la coproducció i els mercats pagesos són la forma més adient i agradable per a reforçar-la.

 

Mercat de la Terra Sitges

Quan?
Dissabte 3 de juny de 2017
A quina hora?
De 10 a 14 hores
On?
Plaça de l’Ajuntament de Sitges
http://slowfoodgarrafpenedes.com/mercat-de-la-terra/

No hay comentarios: